• 021-46137275
  • 0912-5216350
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

سیستمهای حفاظتی

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

سیستمهای حفاظتی و امنیتی Security

هر آنچه که باعث شود تا امنیت یک ساختمان از نظر خطرات بالقوه فیزیکی و طبیعی در امان باشد را در قالب سیستمهای امنیتی میتوان نام برد.

موارد حفاظت سنتی میتوان به نصب نرده حفاظ / استفاده از سگ نگهبان / نگهبان شیفت / حفاظ درب ورودی و..... را نام برد.

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فراگیر شدن آن برای عموم ، تجهیزاتی الکترونیکی با قیمت های مناسب و قابلیت های بالا در این خصوص معرفی شده اند.

این محصولات کمک می نمایند تا خلاء امنیت های سنتی را پوشش داده و با تجمیع سیستمها امنیت یکپارچه ای را برای ساختمان شما به ارمغان آورند.

گروه انفورماتیک پرشیا تجارت در حوزه های حفاظتی ذیل فعالیت دارد:

1- دوربین مدار بسته (بصورت جداگانه توضیحات ارائه شده است)

2- دزدگیر اماکن

3- کنترل تردد Access Control

4- سیستم اعلان حریق

 

دزدگیر اماکن

دزدگیر اماکن(دزدگیر منزل و...) یا سیستم اعلام سرقت هوشمند منازل به عنوان یکی از فاکتور های مهم سیستم امنیت ساختمان مسکونی و تجاری، فروشگاه ها، مراکز اداری،سازمان ها و.... جهت جلوگیری از سرقت اماکن یا اعلام سرقت های مسلحانه و حفاظت از ساکنین استفاده می شود

دزدگیر اماکن یا دزدگیر منزل وسيله ای است که به هنگام گذر شی یا فردی از حريم محافظت شده با اعلام صدای آژیر و یا تماس تلفنی اين عمل غيرقانونی را به فرد اعلام مي کند.دزدگيرهای منزل موجود در بازار هر چند از لحاظ ظاهری در انواع و اشکال مختلفی ارائه شده اند، ولی همگی آنها دارای يک ساختار مشترک می باشند.

avenger

ویژگی‌های دزدگیر ساختمان

انواع دزدگیر ساختمان بر اساس کاری که از آنها توقع داریم، دارای ویژگی‌های متنوعی می‌باشند. مثلا دزدگیر ساختمان بدون سیستم هشدار دهنده، فقط کار نظارت و کنترل محیط را به عهده دارند. سیستم‌های پیشرفته مجهز به نمایشگر تصویر و قابلیت ضبط صدا هستند. معمولا یک یا چند سنسور در دزدگیر اماکن تعبیه می‌شود تا کار شناسایی و تشخیص یک ورود غیر مجاز را انجام دهد و یک سیستم هشدار درآن‌ها تعبیه شده تا صاحبان یا مسئولین را مطلع کند. یک دزدگیر ساختمان معمولا از اجزای زیر تشکیل شده:

  • • واحد کنترل ساختمان یا کنترل پنل
  • • حسگر یا سنسور
  • • تجهیزات هشداردهنده
  • • اتصالات داخلی
  • • تجهیزات امنیتی

اصلی‌ترین قسمت در دزدگیر ساختمان بخش کنترل پنل یا مرکز کنترل دزدگیر می‌باشد. در این قسمت، سیگنال‌های ورودی و داده‌های مورد نیاز مورد پردازش قرار می‌گیرند. نوع داده‌ها با توجه به نوع سنسورهای به کار رفته متفاوت است و ممکن است از نوع ارتعاش، صوت یا مانیتورینگ حرکت باشد. تجهیزات هشداردهنده، کار اطلاع‌رسانی هر فعالیت مشکوک را به صاحبان ساختمان و یا افراد مربوطه به عهده دارند. بعضی از این تجهیزات فقط آژیر پخش می‌کنند و بعضی دیگر به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در هنگام ضرورت با شماره‌های ذخیره شده در حافظه تماس می‌گیرند. تجهیزات امنیتی شامل نورافکن دوربین مداربسته و لیزها می‌باشند که حرکات مشکوک را تشخیص می‌دهند.

سنسور دزدگیر ساختمان

معمولا از انواع مختلفی از سنسورها بسته به محل نصب و کارایی دزدگیر در خانه‌های هوشمند به عنوان دزدگیر منزل و یا دزدگیر اداره‌ها و یا سازمان‌ها استفاده می‌شود. انواع سنسور دزدگیر اماکن هم به صورت سیمی و هم بی‌سیم کار می‌کنند که برای نصب آن‌ها نیاز به سوراخ کردن دیوار، کف و یا سقف ساختمان نیست. استفاده از سنسور تشخیص حرکت مادون قرمز در سیستم دزدگیر اماکن هم یکی از شیوه‌های مورد توجه است که بسیار رواج دارد. به طور کلی انواع سنسور دزدگیر اماکن عبارتند از:

  • • سنسور تشخیص حرکت:

متداول‌ترین نوع سنسور که جهت دزدگیر خانه‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد، سنسور حرکتی می‌باشد که با نام‌های چشمی، رادار، PIR و … نیز شناخته شده است. همانطور که از نام این سنسور مشخص است در صورت حرکت یک فرد در محیط متوجه ورود سارق شده و به شماره‌های ضروری پیغام هشدار ارسال می‌کند.

  • • سنسور مگنت دزدگیر اماکن:

این مدل سنسور دزدگیر اماکن، مخصوص کنترل باز و بسته شدن در و پنجره‌ها می‌باشد. جهت ایمنی بیشتر، این سنسور راه‌های ورودی به ساختمان را پوشش می‌دهد و در صورت باز شدن درب و پنجره آژیر هشدار به صدا در می‌آید.

  • • شوک سنسور یا سنسور لرزشی:

این سنسور به ضربه و یا لرزش حساس است و بلافاصله فعال می‌شود. تصور کنید در یک مغازه طلا فروشی وجود این سنسور بسیار اهمیت دارد چرا که با هر ضربه اعم از شکستن شیشه ویترین، تخریب دیوارهای جانبی یا سقف مغازه، این سنسور فعال می‌شود.

  • • دتکتور دود یا آشکارساز دود:

در مکان‌هایی که آتش در آن به سرعت پخش می‌شود، وجود یک دزدگیر اماکن با سنسور آشکارساز دود، به شدت لازم است. مثلا در یک انبار کاغد تشخیص و هشدار به موقع آتش‌سوزی جلوی میلیاردها تومان خسارت را می‌گیرد و مانع از بین رفتن سرمایه می‌شود. این سنسورها معمولا به یک سیستم اطفای حریق مرکزی متصل هستند که از برق اصلی کارخانه پشتیبانی می‌شوند.

  • • سنسور تشخیص گاز شهری:

این سنسور به افراد کمک می‌کند تا از خطر نشت گازهای خطرناک مطلع شوند و به خصوص برای اشخاصی که حس بویایی آن‌ها ضعیف است، یک ضرورت محسوب می‌شود. البته بعضی از گازها هیچ بویی ندارند. به طور مثال گاز منواکسید کربن که هیچ بویی ندارد اما گازی سمی و قابل انفجار است. دزدگیرهای اماکنی که مجهز به سنسور تشخیص گاز شهری می باشند بایستی طبق استانداردهای ملی طراحی شده باشند؛ در غیر این صورت کارایی نداشته و فروش آن‌ها جرم است.

  • • سنسور بیم یا لیزر:

این نوع سنسور بسیار شبیه به سنسور حرکتی می‌باشد و به هر گونه حرکت واکنش نشان می‌دهد اما با این تفاوت که به حرکت حیوانات خانگی و پرندگان واکنش نشان نمی‌دهد. این سنسور از سه خط پرتو مادون قرمز استفاده می‌کند که حرکت حیوانات از مقابل آن‌ها فقط یک یا نهایتا دو خط آن را قطع می‌کند. در این حالت سنسور دزدگیر اماکن هشدار کاذب اعلام نکرده و فعال نمی‌شود. تنها زمانی که هر سه خط مادون قرمز قطع شود، شماره‌گیری اتوماتیک را به دستگاه مرکزی اعلام سرقت صادر می‌کند.

  • • سنسور مایکروویو:

طول موج فرکانس ۳۰۰ مگاهرتز تا ۳۰۰۰ مگاهرتز، موج مایکروویو نامیده می‌شود. از آنجایی که این طول موج‌ها به طور مداوم منتشر می‌شوند و در صورت برخورد با یک جسم دیگر طول موج آن تغییر می‌کند، پس برای تخشیص حرکت اجسام مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جمله مزایای استفاده از این سنسورها می‌توان به مصرف کم انرژی و حساس نبودن به درجه حرارت اشاره کرد.

سیستم‌های امنیتی تحت عنوان دزدگیر اماکن یک هدف کلی دارند و آن هم محافظت از مکان‌هایی است که برای صاحبان آن‌ها دارای اهمیت می‌باشد. نقاط ورودی شامل در و پنجره، فضاهای داخلی و همچنین محافظت از تجهیزات، کالا و یا اشیاء قیمتی کاریست که دزدگیر اماکن انجام می‌دهد. خرید دزدگیر اماکن برای خانه‌های متراژ بالا یا ویلاها به خصوص برای اشخاصی که زمان‌های زیادی در خانه نیستند یک امر ضروریست.

اکسس کنترل

اکسس کنترل یکی از تجهیزات کنترل تردد به شمار می آید که امروزه با پیشرفت تکنولوژی کاربرد زیادی در اماکن مسکونی، دفاتر وکلا، مطب پزشکان، شرکت های خصوصی و دولتی پیدا کرده است.

این دستگاه نوعی سیستم مدیریت تردد می باشد که روی درب ورودی اماکن نصب می شود و افراد برای اینکه بتوانند وارد مکان مورد نظر شوند باید از رمز، کارت، انواع ریموت بلوتوثی، موبایل، اثر انگشت و یا چهره خود استفاده کنند. به همین علت به آن اکسس کنترل درب ورودی هم گفته می شود.

قفل اکسس کنترل در واقع مدار فرمانی است که اگر تشخیص دهد فرد مورد نظر جزو کاربران مجاز می باشد رله ای که روی برد خود دارد را فعال می کند. از اکسس کنترل یا همان درب بازکن رمزی می توان برای باز کردن انواع قفل های برقی استفاده کرد.

با توجه به موقعیت مکانی مختلف ، تکنولوژی پیشنهاد شده برای اکسس کنترل نیز متفاوت می باشد. مراکزی همچون دیتا سنتر ، اتاق مانیتورینگ ، اتاق اسناد و خزانه می بایست از سیستم های چند عاملی ترکیبی استفاده شود.

برای سایر فضاها می توان از سیستم های دو عاملی و یا تک عاملی استفاده نمود.

اگر بخواهیم انواع اکسس کنترل را نام ببریم می توانیم به اکسس کنترل RFID و اکسس کنترل اثر انگشتی اشاره کنیم. در اکسس کنترل آر اف آی دی کاربر می تواند از رمز و کارت خود برای ورود استفاده نماید. به همین علت به آن قفل کارتی درب حیاط هم گفته می شود.

در دستگاه اکسس کنترل اثر انگشتی علاوه بر رمز و کارت می توان از سنسور اثر انگشت هم استفاده کرد. سیستم access control انواع جدید تری هم دارد که می توان با رمز و ریموت و موبایل هم آن را کنترل نمود

Security2

سیستم اعلان حریق

یک سیستم اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق نظیر دتکتور دود، حرارت، شعله و گاز است که برای تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. طراحی، اجرا و استفاده درست از این سیستم، میتواند جلوی بسیاری از خطرات جانی و مالی را بگیرد. اما شاید برای شما جالب باشد دانستن این مطلب که با توجه به اهمیت بالای سیستم های اعلان حریق در پروژه های صنعتی و ساختمانی، اما متاسفانه بیش از 90درصد پروژه های سیستم های اعلان حریقی که در کشور کار می شوند، نهایت پس از چند ماه خاموش و بلا استفاده می شوند.

همچنین امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارت های ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود.

اعلان حریق یا اعلام حریق؟

معمولا در نامه نگاری های بین شرکتی دیده می شود که کارفرما سرتیتر موضوع نامه خود اعلام حریق ذکر کرده و در جواب از طرف پیمانکار و یا مشاور کلمه اعلان را دریافت می کند و یا بالعکس.

اعلان: در لغت به معنای آشکار کردن و ظاهر کردن (لغت نامه دهخدا)

اعلام: در لغت به معنای آگاه کردن یا هشدار دادن (لغت نامه دهخدا)

Fire

با توجه با اینکه در سیستم های اعلان حریق عمل آشکار کردن و ظاهر کردن (آگاه کردن) اتفاق می افتد، اصطلاح صحیح همان سیستم اعلان حریق می باشد.

برای تجهیزاتی مانند آشکارسازها، مرکز کنترل بهتر است از اصطلاح اعلان حریق استفاده نمود. (نظیر آشکارساز دود اعلان حریق، شستی اعلان حریق، کنترل پنل اعلان حریق و…)

برای تجهیزاتی مانند آژیر و فلاشرها می توان از اصطلاح اعلام حریق استفاده نمود. (نظیر آژیر اعلام حریق، فلاشر اعلام حریق و…)

Fire alarm

به طور کلی هر سیستم اعلام حریق از بخش های زیر تشکیل شده است:

  • مرکز کنترل اعلام حریق: که وظیفه کنترل ورودی ها و خروجی ها را بر عهده دارد.
  • تجهیزات ورودی: نظیر انواع دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله، شستی اعلام حریق و…
  • انواع تجهیزات هشداردهنده: نظیر آژیر اعلام حریق، فلاشر و…
  • منبع تغذیه: که وظیفه تامین انرژی الکتریکی سیستم را در طول دوره فعالیتش بر عهده دارد.
  • تجهیزات جانبی دیگری نیز نظیر انواع ماژول های ورودی و ماژول های خروجی که برای ارتباط سیستم اعلان حریق با سایر سیستم ها و تجهیزات به کار می روند.

این سایت متعلق به گروه انفورماتیک پرشیا تجارت می باشد و استفاده از اطلاعات آن با ذکر منبع بلا مانع می باشد.